Tervetuloa

Tervetuloa Organ Duon kotisivuille! 

Welcome to the Organ Duo- home page!

NAISENERGIAA URKUJEN ÄÄRELLÄ

Kotkalainen urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén on esiintynyt yhdessä jo vuodesta 1999. Duon ohjelmisto on laaja ja monipuolinen koostuen nelikätisistä urkusävellyksistä ja romanttisten orkesteriteosten sovituksista. Ohjelmistovalinnat ovat saaneet runsaasti positiivista huomiota yleisöltä ja kriitikoilta. Nelikätisyys luonnollisesti houkuttelee näyttävään soittoon. Kahdelle soittajalle tarjoutuu merkittävästi enemmän rekisteröintimahdollisuuksia kuin yhdelle. Haluamme näyttää, kuinka orkestraaliseen ja vauhdikkaaseen musiikkiin urut sopivat kun soittamassa on neljä kättä ja neljä jalkaa!

Vuonna 2009 diplomiurkurit Jaana Jokimies ja Irina Lampén julkaisivat cd-levyn ”Organ Duo – Music for Four Hands”, joka on äänitetty Kotkan kirkon erinomaisilla Porthan –uruilla. Äänite on saanut erinomaista palautetta kriitikoilta.

“…Jaana Jokimiestä ja Irina Lampénia ei huimaa. He ovat levyttäneet monipuolista 1700-1900-lukujen ohjelmistoa Martti Porthanin urkutehtaan erinomaisella Silbermann- kopiolla.On ihmeteltävää, miten riemastuttavasti urut sopivat epäpyhiin, eri ajan teoksiin: sovituksiin Sousan marssista The Stars and Stripes Forever ja Wagnerin Valkyyrioiden ratsastuksesta. Musiikin selkeys ja orkesterivärit toteutuvat esimerkillisinä, kiitos myös Mika Koivusalon äänitysten…” (Veijo Murtomäki, Helsingin Sanomat, 2010)

”…Taitavien muusikoiden yhteissoitto on saumatonta, ja luo näin nautittavan elämyksen kuulijoille. Kotkalaisten kanttorien naisenergialla on syntynyt viihdyttävä ja antoisa konserttikokonaisuus, joka ei kuitenkaan sorru yleisön kosiskeluun…” (Katri Vesanen, Organum-lehti, 2010).    

Kallion kirkossa äänitetty SuperAudio CD ”Orchestral Organ” (FUGA 9365) julkaistiin marraskuussa 2013. Tämä upea levy sisältää mm.Mozartia, Rossinia ja Sibeliuksen Finlandian.

Ilahduttavaa on, kuinka luontevasti ja orgaanisesti Lampén ja Jokimies saavat musiikin virtaamaan. Orchestral Organ on musiikin ystävälle erinomainen levy kuunneltavaksi alusta loppuun. Siitä löytyy monenlaisia tunnelmia, paatosta ja vauhtia. Rekisteröinnit ovat värikkäitä ja taiten toteutettuja.” (Petros Paukkunen, Organum-lehti 2014)

Konserttikalenterista näet tulevat konserttimme – nähdään siellä!
See You in our next concert!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *